maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kesä ja Sketch Up

Hei!

Kesä on ollut ihana ja lämmin Savonlinnassa. V-Vn töiden myötä vietämme kesän molempien kotikaupungissa. Ajoittain on vierailtu myös Kuopiossa kotona, mutta sisustuksen suhteen ainoa muutos on kaksi kenkäkaappia eteiseen lisää, jotka tarvitsimme vuokralaisillemme. Eteisprojekti viedään loppuun syksyn tullen kunhan muutamme taas pysyvämmin kotiin.

Syntymäkotini on 1959 rakennettu rintamamiestalo ja pihaa on melkoisesti. Tämä on vähän tällainen huvikumpu. Kaikki on vähän sieltä tännepäin. Muutoksia on tehty jo paljon ja koko ajan suunnitelmissa on jotain uutta. Omin voimin rakennettu ja remontoitu vain jää monesti tyydyttävään vaiheeseen. Täälläkään ei ole listoja kovinkaan monessa paikassa ja ovien kahvoja puuttuu jne. Kun vanhaa päivittää uuteen, ovat muutokset yleensä niin suuria että yksityiskohdille ja viimeistelylle sokaistuu. Arvoa on kuitenkin annettava vanhempien innolle, isän monipuolisille remonttitaidoille ja äidin luottamukselle minun makuuni.

Tänä kesänä emme ole vielä remontoineet mitään. Ruokaryhmä päivittyi uudella maalilla ja päällystämällä tuolit uudella kankaalla. Olemme enimmäkseen keskittyneet pihan parantamiseen. Minä olen hoitanut yrttipenkkiä antaumuksella joka päivä ja istuttanut kukkia. Facebookin kirpputorilta saimme myös käydä kaivamassa orapihlaja-aitaa paikkaamaan oma aitamme. Lisäksi aloitimme kesän pienillä puutalkoilla, joiden innoittamana laadin Sketch Up-mallin liiterin muutoksesta, jota ei sitten kuitenkaan vielä toteutettu.

Avautumiseni rintamamiestalojen remontoimisesta voi lukea Facebook sivultani Sisustussuunnittelija Sanna Kärki.

Tämännäköistä suunnitelmaa olen laatinut vanhempieni uudeksi ruokailuhuoneeksi... Tällä hetkellä huone on vahvasti oranssi.
Mallin tarkoituksena oli vain näyttää isälle suunnitelmani, joten siitä puuttuu paljon oleellista ulkopuolisen silmään. Sketch Up toimi tässäkin tarkoituksessa erinomaisesti nopeana työkaluna muokata oma ajatus kuvaksi.
Ennen Savonlinnaan lähtöä sain antaa mielipiteeni ja parannusehdotukseni sukulaismiehelle heidän uuden keittiönsä valaistussuunnitelmaan. He olivat jo valinneet valmiiksi käytettävät valot ja minun tehtäväni oli lähinnä auttaa sijoittamaan ne järkevästi. Tapaamisen aikana mallinsin myös nopeat kuvat tulosteiksi sähkömiehelle. Tässä Sketch Up häivytti värejä vähän näkyvistä, joten niitä lisäiltiin myöhemmin tusseilla.

Oranssi nauha kuvastaa väriä vaihtavaa LED-nauhaa.
Vihreä nauha kuvastaa valkeaa työtasojen LED-nauhaaIsäni pyynnöstä mallinsin myös Laitaatsillan telakalla sijaitsevan Savonlinnan Pursiseuran laiturin laiturikartan. Kuvan tarkoituksena on toimia satamakapteeni-isäni ohjenuorana luovuttaessaan laituripaikkoja eri kokoisille veneille.
Kesän parhaat uutiset tulivat 1.7. kun minulle ilmoitettiin pääsystäni opiskelemaan Savonia Ammattikorkeakouluun sisustusarkkitehtuuria. Tapaturmaeläkkeeni jatkuu valmistumiseeni saakka ja saan opiskella unelma-ammattiani lähellä kotiani Kuopiossa. Vaikka odotankin koulun alkua jo kovasti, osaan kyllä varmasti nauttia vielä kaksi kuukautta kesälomasta.

Monenlaista on mielessä ja paljon on tehty blogien ja päivitysten ulkopuolella, mutta kukapa nyt kesällä koneen ääressä koko aikaa istuisi? Facebookiani ja Instagramiani seuraamalla olette nopeimmin kiinni tapahtumissa!

Hyvää lämpimän kesän jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti