perjantai 22. huhtikuuta 2016

Synttäriaktiviteettina hormin maalausta

Vihdoin saimme olohuoneeseemme myös valaisimen. Enää ei tarvitse ihan kynttilänvalossa tunnelmoida. Kohdevalaisin vaihtuu jonain päivänä vielä Roomlightin kattokruunuun, mutta sitä odotellessa on pääasia että on valoa.

Kohdevalaisin Ikeasta
Ystäväni tuli juhlimaan hänen 27-vuotis syntymäpäiväänsä meille Kuopioon. Hän oli luokallani Pohjois-Karjalan Ammatti- ja Aikuisopistossa. Opiskelimme molemmat sisustusartesaaneiksi.

Minusta on ihanaa, kun remontti on siinä vaiheessa että voi kutsua vieraita kunnolla kylään. Koska meillä on jo oma huone eikä pikkumakkarissa ollut vielä vuokralaista, sai ystäväni ihan oman vierashuoneen. Minulla on ollut tapana kohdella vieraitani kuin hotellivieraita. Pyyhkeet, juomavettä ja muita perustarpeita on huoneessa tarjolla. Lisäksi saatan innostua ostamaan kukkia, kynttilöitä ja muita yleellisyyksiä. Ystäväni sai kuningattaren huoneen.

Tyynyt Linumin ja osa itse ommeltuja, pussilakanat Pentik, tarjotin Artwood, kasvi, ruukku, servetti ja pullo Ikea, Lampe Berger ilmanpuhdistaja, Sea Spa tuoksukynttilä Bruka Design, päiväpeitteenä Jyskin huopa.
Kaitaliina Ikeasta
Herkkuina juustomeetwursti-kolmioleipiä, prosciutto kinkkua, graavilohta ja kirsikkatomaatteja. Viikonlopun teemana oli että kuohuva ei lopu. Ikeassa on mm. tosi hyviä kesäkuohuvia omena-päärynä ja puolukka-raparperi.
Rakastan paketointia ja mielestäni kaunis paketti on osa lahjaa. Paketointitarvikkeet Ikeasta.
Ystäväni vietti meillä koko viikonlopun. Lauantai-iltana oltiin jo juhlittu sen verran, että siirryttiin varsinaiseen bileosuuteen maalaamalla meidän keittiön hormi siniseksi. Minä maalasin hormin ja ystäväni tuunasi Ikeasta ostamani keittiöjakkaran valkoiseksi.

Valkoinen hormi siivouskaapin ja uunin välissä oli valju. Keittiötä meikataan vielä muutenkin. Sininen hormi sopii vastapainoksi siniselle ruokahuoneen seinälle.
Ensimmäinen maalikerros kuulsi taas reilusti. Olemme myös maalanneet työhuoneen ja keittiön hormien ilmanvaihtoluukut. Luukkujen emalimaalit olivat pahasti kuluneet ja likaisia. Maalaamalla ne seinän kanssa saman värisiksi eivät ne myöskään kiinnitä turhaan huomiota.
Toinen kerros maalia ja maalattu ilmanvaihtoluukku.
22.4.2016 porrasjakkaran pidike on jo paikoillaan, jakkaran ruuvi katkesi yhden askelman sisään ja askelma piti vaihtaa. Nyt pitäisi myös jaksaa maalata se ja saada jakkara valmiiksi ja seinälle. Maustepurkki ja tanko ovat Ikeasta. Keittiöliina on Kuopion Design Weekin löytö, muorien yrittäjien itse valmistama tuote.
Keittiön ruskeista lattia- ja seinälaatoista olisi päästävä eroon. Olen ajatellut maalata ne jollain siniharmaalla sävyllä. Keittiön hirveät keltaisenvaaleanpunaiset marmorijäljitelmä työtasot saavat pintaansa dc fix-sisustusmuovit, joilla koko keittiön ilme raikastuu edullisesti ja riittävän pitkäksi aikaa. Muovit eivät ole tarkoitettu kovaan kulutukseen, mutta ne maksavat 8€/2m ja kestävät varmasti vuoden 2018 taloyhtiön remonttiin saakka. Jos eivät kestä niin eipä ole kallista vaihtaa välillä uudet.

Syntymäpäivänkin voi viettää reippaasti remontoiden. Pitää vain tietää mistä sankari tykkää. Tämä ystävä on samanlainen remppaliisa kuin minäkin, joten tämä oli meille hyvää ajanvietettä. Muutama onnittelusoittaja hämmentyi hieman aktiviteetistamme, mutta sankari vaikutti tyytyväiseltä.

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti