torstai 3. marraskuuta 2016

Joulukalenteri

Minähän olen sellainen super hyper jouluihminen. Laittaisin ja emännöisin mielelläni. Tekisin oman näköiseni joulun. Joka vuosi joulua vietetään kuitenkin milloin missäkin - varsinkin vielä kun ei ole omia lapsia, joiden luo mummot ja ukit juoksisivat joulun viettoon.

Kotiin aloitan joulun laiton jo melko aikaisin. Ensin vaivihkaa jotkut jouluvalot jonnekin ja sitten se ryöstäytyy käsistä.

Tänä vuonna sain inspiraation tehdä itselleni joulukalenterin. En suunnitellut sitä sen kummemmin, mutta mielikuva kangaspusseista täynnä yllätyksiä pysyi punaisena lankana koko ajan.

Vierailin Jyskissä aikeissani ostaa meille uudet peitot, mutta eihän sieltä voi lähteä ennen kuin on kaikki hyllyt ja uutuudet katsottu läpi... Löysin graafisilla tarroilla koristeltuja magneettisia pyykkipoikia. 4kpl/2€ aka. pakko ottaa! Otin kuusi pakettia...


Siitä se ajatus sitten lähti ja seuraavana löysin itseni Eurokankaan palalaatikoilta koluamasta. Etsin magneettien tyylisiä, graafisia kuvioita, mustavalkoista, yksiväristä ja kuviollista. Löysin myös harmaata ja ihastuin kultakuviointiin. Meillä ei kotona ole kultaa missään, mutta kai sitä jouluksi voi pienen ripauksen laittaa hopean kaveriksi. Eurokankaassa pähkäilin myös nyörejä pussukoilleni ja päädyin ohuimpaan satiininauhaan. Ostin sitä mustana, valkeana ja kultaisena.

Onneksi meillä kotona asuu vuokralaisena ompelija. Löytyi saumuri läheltä. Olisi sitä ilmankin pärjännyt, mutta hermot olisivat saattaneet palaa nopeammin. Levittelin saumurin ja ompelukoneeni, sekä silityspisteen ruokahuoneeseen ja ryhdyin hommiin.

Sitten eikun tekemään!
Leikkasin/revin kankaasta 30 cm leveän suikaleen
Leikkasin suikaleesta 15 cm leveitä palasia
Minulla oli kuutta erilaista kangasta, niin tein jokaista väriä neljä kappaletta
silitin kappaleet

saumuroin kapeat päädyt
silitin saumuroituihin päätyihin sentin käänteet
Ompelin suoralla ompeleella saumurin tikkiä myöten. Alkuun ja loppuun peruutteluja.
Jätin langat huolittelematta, sillä seuraavassa vaiheessa saumuri tekee sen puolestani.
Käänsin kappaleen oikea puoli ylöspäin ja asetin satiininauhan kaksinkerroin noin 3 cm yläreunasta.
Käänsin oikeat puolet vastakkain ja satiininauhasta jäi aavistus ulkopuolelle.
Saumuroin reunat pussin suulta pohjaa kohti. Näin sain varmasti pussin suun pysymään samalla tasolla.
Ompelin satiininauhan kohdalle suoralla ompeleella muutaman edestakaisen varmistuksen.
Huolittelin langanpätkät pois
Käänsin valmiin pussin oikein päin
Solmin pussin nyytiksi satiininauhalla
Kiinnitin nyytit jääkaapin oveen Jyskin magneettisilla pyykkipojilla.
Siinä se nyt on valmiina ja voi että mie tykkään siitä ite ihan kamalasti!

Ylpein oon ehkä siitä, että sain ylipäätään tällaisen projektin saatettua loppuun saakka. Kyllä se näköjään kannatti ja lopputulos on ajan hermolla, sillä Facebookissa kalenterista on tykätty kohta 300 kertaa ja Eurokangas kiinnostui tuotoksestani. Ihanaa!

Minulta kysyttiin facebookissa, että mitä pussit sisältävät. Olen pyytänyt avomiestäni V-V:tä täyttämään ne puolestani, että saisin itse yllättyä joka päivä. Ehdottelin pieniä viestejä häneltä minulle ja tekemisehdotuksia ja saisi siellä jotain herkkujakin olla... Kääreettömät suklaat kielsin kyllä ihan käytännön syistä. Olisi ikävää jos suklaat sulaisivat uusiin pussukoihin.

Jatkossa pusseja voisi käyttää esimerkiksi pieninä lahjapusseina, häissä hääkarkkien pusseina, tuoksupusseina ja vaikka minkälaisessa käytössä!

Mitä pidätte? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti