maanantai 31. lokakuuta 2016

Tädin luona 5/6 - aulahuone

Koska on hyvä pitää alkutilanne mielessä, muistutan teitä näistä kuvista:

Aulahuone koko komeudessaan toimi vaatevaratona. Saunapenkkien väliin oli varastoitu kansioittain papereita. Serkkutytön tavaroilla oli oma pinonsa. Kolme aulahuoneen vinttikomeroa oli täynnä tavaraa, mutta ne toimittivat hädin tuskin hyödyllisen säilytyksen virkaa.

Aulahuone tyhjeni jo ensimmäisenä siivouspäivänä, mutta sen käyttötarkoitusta pohdittiin vielä. En ollut vielä selvittänyt käyttäisinkö tilaa istuskeluun, säilytykseen, nukkumiseen vai työtilana. Huoneessa ei ole paljoa vapaata seinäpintaa, koska ovia mm. vinttikomeroihin on paljon. Vintit haluttiin hyödyntää vaatesäilytykseen ja välttämättömien säilytettävien tavaroiden, kuten matkalaukkujen, joulukoristeiden ja ompelutarvikkeiden säilytykseen. Vintit riittivät tarkoitukseensa hyvin, joten säilytystilaa ei aulaan tarvittu. Työpiste tädiltä löytyy alakerrasta ja yläkertaa ei talvisin pidetä lämpimänä, joten työskentelytila ei aulahuoneessa olisi kovin miellyttävä. Oleskeluryhmää yritin etsiä Facebookin kirpputoreilta ja tori.fi:stä, mutta sopivaa ei tuntunut löytyvän. Tiistain shoppailun lomassa löysimme Jyskistä mustarunkoisen hetekan, jonka 80cm leveys mahdollistaisi vielä vinttikomeron oven avautumisen. Asiasta neuvottelin tädin kanssa, sillä hetekka olisi yksittäisenä ostoksena ollut kohtuullinen (60€), mutta kokonaisbudjetissa näkyvä lisä. Päädyimme ostamaan hetekan, joka toimisi aulassa sohvamaisena elementtinä, jossa ei kukaan juurikaan istuisi. Kesävieraille hetekka tarjoaa kolmannen vuoteen. Tarvittaessa rautahäkkyrä menee patjoineen pieneen tilaan ja portaikon yläpään vintille piiloon.

Portaikosta löydetty Laatokan kartta pääsi yläkerran päärooliin ja tervehtii kesävieraita aulahuoneessa.
Kevyt hetekka kätkeytyy muhkean vieraspeiton ja karvaviltin alle.
Tyynyjen asetelma tuo sohvamaisen vaikutelman.
Täti oli ostanut ja hylännyt makuuhuoneen matot jo aiemmin. Matot kannettiin takaisin makuuhuoneeseen ja samanlainen löydettiin aulahuoneen lattialle Askon alennusmyynneistä.
Puun värinen rottinkipöytä maalattiin spraymaalilla mustaksi. Keltainen laatta valittiin Kierrätyskeskuksesta Laatokan kartan värien mukaisesti. Huonekasvi on tilaan vähän pieni, mutta isompaa ei viitsitty hommata, koska talviaikaan kasvit täyttävät tädin olohuoneen.
Huonetta viimeistellessä unohdin ottaa kuvan, mutta hetekan vasempaan päätyseinään kiinnitin Ikean mustan levemmän mallin valokuvahyllyn yöpöydäksi. Hyllylle voi asettaa esimerkiksi puhelimen ja kirjan yön ajaksi. Laatokan kartan vasemmalle puolelle, tyynyjen yläpuolelle kiinnitin samanlaisen mustan lukuvalon mitä makuuhuoneessa on kaksi.

Tähänkin huoneeseen olen erittäin tyytyväinen. Vähillä kalusteilla ja harmonisella värityksellä saatiin paljon käytännöllistä ja kaunista aikaiseksi. Nyt tilassa on vaivatonta kulkea vintiltä toiselle. Avoin huone on yhtenäinen makuuhuoneen kanssa. Pintoja muuttamatta saimme huoneen täyden potentiaalin käyttöön ja korostimme olemassa olevia elementtejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti