maanantai 4. huhtikuuta 2016

Alkutilanne

Alusta on hyvä aloittaa. Minä ja silloinen poikaystäväni, nykyinen avomieheni V-V pohdimme vuoden vaihteessa tilannettamme.

Hän opiskelee Kuopiossa ja minä en ollut aivan varma jatkaisinko opiskelujani Joensuussa Pohjois-Karjalan Ammatti- ja Aikuisopistossa sisustusartesaanina. V-V päätyi ostamaan oman asunnon ja muuttamaan pois kaupungin opiskelija-asuntojen solusta. Minä asuin yksityiseltä vuokratussa yksiössä Joensuun ruutukaavalla.

Taisi olla Joensuun Raxissa, kun yhtäkkiä ryhdyttiin katselemaan Kuopion myytäviä asuntoja puhelimesta. Jotenkin päädyimme etsimään kolmioita ja pohjaratkaisuja, joissa soluasuminen olisi mahdollisimman helppoa. Ajatuksena oli tuolloin, että V-V asuisi kämppisten kanssa niin kauan kunnes minä muuttaisin Kuopioon. Vuokratuloilla saisimme lyhennettyä lainaa ja remontoitua asuntoa, emmekä silti eläisi opiskelijaelämää kummoisemmin. Maksaisimme koko ajan vain vuokran sijaan omaamme.

Tori.fistä ja useilta netin myytävien asuntojen sivustoilta löytyi varteenotettavia vaihtoehtoja. Minulla ei ollut mahdollisuutta osallistua kaikkiin asuntonäyttöihin, mutta V-V kierteli muutamia, jotka oltiin valittu ehdokkaiksi ja laitettu tärkeysjärjestykseen. Valintoihin vaikuttivat mm. seuraavat seikat:

- soveltuvuus kimppakämpäksi
- muuntautuvuus kimppakämpäksi
- minulle pitäisi olla työhuone
- sellaisessa kunnossa, että välitön remontti ei ole pakollinen
- hinta/laatu
- etäisyydet torille ja yliopistolle
- kulkuyhteydet
- saunatilat
- mahdollisuus tehdä asunnolla voittoa

Näillä kriteereillä päädyimme 67 m² 3h + k + kph + wc + p + vh asuntoon Inkilänmäellä.
Koska tämä oli vaihtoehdoistamme jo alunpitäen paras ja mieluisin, lähdin minäkin asuntonäytölle mukaan. Tiesimme jo, että asuntoon on tulossa koko taloyhtiön laaja putkiremontti parin vuoden sisällä. Silti asunnossa olisi oltava jotain pahasti vialla ettemme päätyisi siihen.

Alkuperäinen pohjapiirrustus, jossa meitä erityisesti houkuttelivat isot makuuhuoneet, erilliset wc ja kylpyhuone, sekä ajatus vaatehuoneen laajentamisesta olohuonetta kohti työhuoneeksi.

Näyttö - eteinen, vasemmalla vaatehuone, keskellä ulko-ovi ja oikealla WC
Vaatehuoneen hormi piti ottaa huomioon työhuoneen suunnittelussa.

Vaatehuoneeksi tämä on mielestäni kolmion tarpeisiin liian pieni ja sisusteet ovat epäkäytännölliset ja vanhanaikaiset.

Työhuoneremontissa lattia saisi muovimaton sijaan saarniparketin, mikä löytyy koko muusta asunnosta.

WCn kalusteet ovat vielä ihan OK ja menettelisivät putkiremonttiin saakka. Sinivalkoinen väritys ei ole kauhein mahdollinen, vaikka laatoituksen kuviointi onkin 90-luvun puolivälistä.
En ole mikään suihkukaappien ystävä. Putkiremontissa se olisi ensimmäisenä purkujonossa.
Kylpyhuoneen kalusteet olivat myös hyvässä kunnossa ja yleisilme siisti. Täälläkin vedenvihreä ja valkoinen olivat sävyinä siedettäviä. Kylpyhuone on myös melko iso ja hyvin muokattavissa isommankin perheen tarpeisiin.
Pikkumakkari
Näkymä eteisestä olohuoneeseen.
Keittiö oli yleisilmeeltään siisti ja neutraali. Ruskean sävyiset laatat välitilassa ja lattiassa eivät juuri kiehdo, mutta tässäkin on hyvä pitää tuleva remontti mielessä. Kodinkoneet kuuluivat kauppaan ja höyrypesun jälkeen ovat olleet hyväkuntoisia käyttää.
keittiö ja ruokailutila on jaettu tällaisella kaappiseinämällä. Vitriini on läpinäkyvä ja ovet avautuvat molempiin suuntiin. Vitriinin alapuolella oleva taso on molemmin puolin avoin.
Näkymä ruokailutilasta keittiöön.

Ruokailutilan tapetissa oli irroiteltu hieman enemmän. Olin melko varma, että tämä olisi ensimmäinen remonttikohde.
Iso makkari
Iso makkari
Parvekkeen ilme oli myös siisti ja raikas. Joensuun asuntoni jälkeen en enää innostuisi lasittamattomasta parvekkeesta, joten oli hyvä että tänne lasitukset oli jo asennettu.
Vaikka oli keskitalvi niin takaraivossa vilisi kuvia keitaasta, jonka tänne rakentaisin.
Jättimäinen olohuone antaa hyvin mahdollisuuden siirtää kukkatapetoitua seinää 150cm olohuonetta kohti.
Nopea luonnokseni asunnon rakenteellisesta remontista. Olohuoneen parioveen päädyttiin muutaman mutkan kautta. Ensin meinattiin käyttää tavallista 9x21 ovea, mutta tällä tavoin saimme maksimoitua avaran tilantunnun, silti huone on suljettavissa ja minä sain elinikäisen haaveeni pariovista toteutettua.
Asunto täytti kaikki kriteerimme:

- soveltuvuus kimppakämpäksi - vähintään kaksi huonetta vuokrattavaksi
- muuntautuvuus kimppakämpäksi - vaatehuoneesta saamme itsellemme huoneen
- minulle pitäisi olla työhuone - vaatehuone muokattaisiin myös työhuoneeksi
- sellaisessa kunnossa, että välitön remontti ei ole pakollinen - yleisilmeeltään siisti, eikä välittömiä remontteja
- hinta/laatu - tämähän oli melkein ilmainen ja hintaansa nähden erittäin hyväkuntoinen
- etäisyydet torille ja yliopistolle - alle kolme kilometriä molempiin
- kulkuyhteydet - bussi kulkee talon edestä, autopaikkoja on, pyörällä pääsee kaikkiin suuntiin
- saunatilat - taloyhtiön erittäin siisti sauna ja vastikkeeseen kuuluva lenkkisauna kruunasivat asunnon
- mahdollisuus tehdä asunnolla voittoa - remontin ja putkiremontin jälkeen saamme sijoituksellamme voittoa

Teimme ostopäätöksen, taistelimme asuntokaupat selvittäen kaiken tarpeellisen, sillä asuntoa myi omistaja itse ilman välittäjää. Vaikka kaupat hieman viivästyivätkin, pääsi V-V ja ensimmäinen vuokralainen muuttamaan asuntoon helmikuun alussa.

Minulla oli monta vaihtoehtoa suorittaa kouluni loppuun nopeassakin ajassa, mutta yhteiselämä Kuopiossa kiehtoi kovasti. Kun olin tehnyt päätökseni muuttaa Kuopioon, minulle tarjoutui mahdollisuus suorittaa opintoni myös etänä kotoa käsin. Asiat menivät ristiin rastiin, päädyin tapaturmaeläkkeelle vuoden takaisen luistelutapaturmani vuoksi. Rannevammani vuoksi en voinut valmistua sisustusartesaaniksi ja jätin koulun sikseen. Muutin Kuopioon 21.2.2016. Kävin Joensuussa saattelemassa kouluhommat loppuun ja siitä alkaen olen viettänyt eläkepäiviäni remontoiden asuntoamme.

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti