keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Ruppee muotoutummaan!

Tästä alkaa se vaihe, kun asunto muuttaa muotoaan. Vanhat on raivattu tieltä ja suunnitelmat alkavat muuttua konkreettisiksi.

Näkymä eteisestä olohuoneeseen
Uusi työhuone. Katossa näkyvissä vanhan vaatehuoneen elementtiseinän raja.
Emme voineet olla aivan varmoja, että toimiiko valuelementtiseinä myös vaatehuoneessa olleen hormin seinämänä. Kirvesmies päätti jättää elementin hormin kohdalta paikalleen ja siksi alemmassa kuvassa hormin kohdalla on vielä kukkatapettia. Elementti oli noin 7cm paksua, eikä sen jättäminen paikalleen juuri pienentänyt olohuonetta. Säästääksemme taas kirvesmiehen lisätyökuluissa, poistin tapetin hormin kohdalta iltapuuhikseni itse. Tuommoinen pikkusuikale lähti jo lähes itsestään. Tapetin poistosta kirvesmies olisi saattanut veloittaa jopa 56€.

Työhuoneen seinien paikat ja työhuoneen koko määräytyi seuraavasti:

Hormin ja työhuoneen ja olohuoneen erottavan seinän väliin oli jäätävä 150cm leveä väli, sillä olimme suunnittelleet siihen IKEAn Tromsö -parvisängyn (140x210). Eteiskäytävän seinää jatkettiin eteisen puolelta saumattomasti vanhasta seinästä. Työhuoneen ulkokulmasta haluttiin parioven liittyvän ruokailutilan oviaukon reunaan ja seinän kulma määräytyi sen mukaan.

Google Sketch Upilla tekemäni pohjapiirustus tehtävistä muutoksista. Lopputuloksessa lähes kaikki piirustuksen mitat olivat viitteellisiä.
3D malli muutoksista auttaa hahmottamaan tilaa. Tässä kirvesmiestä varten korostettuna ainoan pakollisen mitan paikka.

Seuraavana seiniä umpeen!

Sanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti