keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Seiniä ja sähköjä

Hetken aikaa oli kiva pujotella koolausten välissä ja haahuilla jättimäisessä olohuoneessa. Kuitenkin remontin eteneminen houkutteli enemmän.

Torstaina sähkömiehemme ja kirvesmiehemme saapuivat aamutuimaan. Sähkömies viritteli johdot väliseinien sisään ja poisti vaatehuoneen valokatkaisijan eteisen puolelta. Yhdessä kirvesmiehen kanssa he sijoittivat pistorasioita suunnittelemiini paikkoihin. Kovasti oli miehillä asiaa toisilleen ja tuli siinä rupatellessa lopulta vähän töllöiltyäkin.

Sähkömiehen lähdettyä kirvesmies poraili kipsilevyt olohuoneen ja eteiskäytävän puolelle.


Eteiskäytävä. Beigellä vanha seinä.

Remonttirojuilta ei voi välttyä

Parioven paikka
Tässä vaiheessa huomasin jotain olevan pielessä. Olohuoneen katosta kulki sähköjohto työhuoneeseen?

Kysyin kirvesmieheltä johdon tarkoitusta, eikä hän siihen juuri osannut vastata. Kirvesmies soitti sähkömiehelle, joka myönsi ajatuksissaan tehneen virheen. Hänen piti vetää sähköt seinän sisään työhuoneen lattianrajaan jäävästä pistorasiasta, mutta hän olikin liittänyt kaiken olohuoneen kattorasiaan. Ajatuskatkos johtui siitä, että sähkömies oli unohtanut puheet kaukokytkimen asentamisesta eteiskäytävän valaisimeen ja olisi tällä ratkaisulla yhdistänyt valaisimen jo olemassa olevaan katkaisijaan. Minä en halunnut ylimääräistä johtoa olohuoneen kattoon.

Sähkömies lupasi puhelimessa tulla vielä päivän päätteeksi korjaamaan tilanteen.

Lattianrajassa pistorasia olohuoneeseen suunnitellulle sähkötakalle.

Pistorasia parvisängyn korkeudelle, puhelimien latausta ja yövaloja varten.

Poikkipuut ja johto eteiskäytävän valaisinta varten.
Sitten kun asiat alkavat mennä pieleen, niin liukumäkeähän riittää. Kohta kirvesmies koputteli pikkumakkarin oveen: "Pitikös tuon parioven mahtua tuohon väliin?" "Mitenniin? Tottakai?" "Piirustuksissa lukee, että 13x21 ovi olisi tulossa ja tuo teidän ovi on 15x21." Myönnettäköön että osaan niitä ärräpäitä minäkin muutaman. Tilanteen katsaus, kirvesmies oli oikeassa.
   Soitto Carlsonille ja tilannetta ryhdyttiin selvittämään. Kuka tilasi ja mitä? Carlsonilta luvattua soittoa ei alkanut kuulumaan, joten huikkasin kirvesmiehelle, että "ihan sama mikä ovi, mutta 13x21 aukko sille tehdään." Carlsonilla myyjä esitteli minulle tekemänsä ovitarjouksen, jossa luki selvästi 15x21. Pyysin nähdä esitettä, josta oven valitsin ja siinähän ne olivat kaksi eri kokoa samalla toimitusajalla vierekkäin. Uskoisin, että jos olen jotain 150cm aukosta puhunut, niin korkeintaan maininnut, että aukko on noin 150cm leveä ja tarkoituksena on vähentää siitä koolausten ja karmien vaatiman seinäpinnan verran.
   Olipa kenen vika tahansa, seuraavana puhuttiin rahasta. Carlson ei suostunut ottamaan ovea takaisin. Vaadin, että tehtaan kantaa kysyttäisiin. Myyjä soitti tehtaalle, joka olisi hyvittänyt ostohinnasta 80% ja meidän olisi pitänyt maksaa väärän tavaran palautusrahti ja uuden tavaran tuontirahti. Lyhyellä matikalla laskin, että turpaan tulee.
   Kaahasin kotiin. Ovelta jo huutelin kirvesmiestä. Kerroin ettei ovea ole kannattavaa palauttaa ja ryhdyimme arvioimaan tilannetta uudelleen. Hän oli ehtinyt jo sahata parketista 13x21 oven runkoa varten siistit palaset pois. Kirvesmies otti rullamitan ja palaset koolauksia ja ryhtyi mittaamaan. Olohuoneen lattialla makaava ovi mahtuisi aukkoon millilleen. Lattiaan jäisi näkyviin poistetut parketinpalaset tai vähintään niiden sahausjäljet. Parketin virheet saisi peitettyä kynnyksellä helposti. Pääasia oli, että ovemme mahtuu paikalleen. Taisin vetää siinä vaiheessa ekaa kertaa muutamaan tuntiin henkeä.

Kirvesmies sai supermiehen viitan, kovasti kiitoksia ja varmaan muutaman rakkaudenosoituksen. Tilanne oli taas hallinnassa.

Itse olin loppupäivän poissa työmaalta ja rentouduin ystävän seurassa. Ajattelin ettei minun tarvitse valvoa työmaata jatkuvasti ja että kyllä ammattilaiset työohjeillaan pärjäävät. Tässä vaiheessa ei pitäisi mennä enää pahasti pieleen.

Kotiin palattuani kirvesmies olikin harpannut töissään taas hurjasti eteenpäin.

Parioven runko oli valmis. Seinävalaisimen paikka oli valmis ja sähköt paikallaan.
Työhuoneessa oli seinät villoitettu ja levytetty umpeen.
Parven korkeudelle tuleva pistorasia oli paikallaan
Seiniä oli tasoiteltu.
Hormi ja katto oli tasoitettu.
Meitä varoiteltiin, ettei katosta saataisi ruiskurapatun näköistä, mutta mahdollisimman lähelle pyrittäisiin.
Vastoinkäymisitä huolimatta remontti otti tänään suuren askeleen eteenpäin. Pian saisimme jo nauttia valmiista!

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti