torstai 7. huhtikuuta 2016

Urakan valmistuminen

Kirvesnaisemme oli oikein tehokas tapaus. Hän ei juuri aikaillut hommissaan, vaan saattoi urakan määrätietoisesti loppuun.

Alkuun joitakin kohtia oli vielä tasoiteltava. Parioven runko levytettiin. Kaikki saumat massattiin umpeen. Tasoitteen hionnan jälkeen työhuoneen seinät ja katto pohjamaalattiin Tikkurilan Ässä 1 katto- ja pohjamaalilla. Myös olohuoneen, parioven ja eteiskäytävän uudet seinäpinnat pohjamaalattiin.

Viikon myötä kaikki pohjamaalattiin uudelleen ja ovien karmit ja ovet asennettiin paikoilleen. Pyysin lisäämään karmien ja seinien väliin jääviin rakoihin polyuretaania lisäämään äänieristystä. Työhuoneen oviostos oli lähes samanlainen katastrofi kuin pariovien osto. Kirvesnainen huomautti, ettei ovet sovi karmeihin. Saranat ovat vääränlaiset. Parioven ongelmat voin vielä hyväksyä omiksi virheikseni, mutta tämän oven ongelmat olivat täysin Carlsonin vastuulla. Emme halunneet lähteä asiasta kiistelemään, koska kirvesnaisellamme oli kivuton ratkaisu asian pelastamiseksi. Vielä kun karmeja pystyttiin levittämään, kirvesnaisemme jätti muutaman millin raon karmeihin molemmin puolin ja ovi mahtui kiinni. Karmien raot hän massasi siististi umpeen.

Seiniä vielä vähän tasoiteltiin.
Parioven runko levytettiin.
Pariovi asennettiin.
Ylimääräiset uretaanit tieltä pois.
Se on ihana!
Saimme säilytettyä avaran tilantunnun suljettavasta olohuoneesta huolimatta.
Massattu karmin rako.
Toinenkin puoli karmista massattiin.
Työhuoneen uusi lattia.
Vanhan ja uuden parketin erottava kynnys. Jonain päivänä vanha parkettimme saa vaalean käsittelyn.
Työhuone sai uuden lattian. Tasoitettu lattia vuorattiin Karelian Tuplexilla ja Karelian valkolakattu kolmisauvainen saarniparketti "country" asennettiin asunnon muun parketin suuntaisesti paikalleen. Coyntry-kuvioituun parkettiin päädyin testaamalla mallipaloja kotonamme. Vanha parkettimme on kuvioinniltaan todella epätasaista ja väritys vaihtelevaa. Country maastoutui vanhaan parkettiimme hyvin. Työhuoneen kynnykseksi kirvesnaisemme oli valinnut toiveeni mukaan metallinhohtoisen kynnyksen.

Urakka oli Aateli remonttien osalta valmis. Yhteensä siihen kului kahdeksan arkipäivää. Olemme lopputulokseen tyytyväisiä. Kiitos!

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti