perjantai 22. huhtikuuta 2016

Sisustamista

Remontin isoin urakka oli nyt ohi.

Heti oli päästävä sisustamaan. Ruokailuhuoneesta siirrettiin Ikean valkoinen neljän hengen ruokapöytä ja neljä sinistä tuolia olohuoneen puolelle. V-V löysi tuolit kirpputorilta hintaan 7,5€/kpl ja ne toimivat väliaikaisina ruokatuoleina erittäin hyvin. Tuolit ovat kuluneet ja istuimien pehmusteet vähän painuneet, mutta päälliset ovat tarrakiinnityksellä irroitettavissa ja tarvittaessa uudet huput voidaan vaihtaa. Olen myös harkinnut päällisten freesaamista värjäämällä päälliset uudestaan sinisiksi. Kangasvärejä saa tavallisista Citymarketeista ja Prismoista. Kankaat voi värjätä joko erillisessä saavissa liottaen tai pyykinpesukoneessa. Erinomainen keino esimerkiksi haalistuneiden mustien farkkujen käsittelyyn, mihin olen värejä eniten käyttänyt.

Kromiset tähdenmuotoiset kynttilänjalat ja ovessa roikkuva höyhentupsu ovat Svaneforsin, molemmat H&B Homesta Joensuusta. Tupsu tarvittiin pitämään huolta parioven lukon ainoasta avaimesta. Pidän siitä, että kynttilänjalat ovat isokokoiset, kevyet ja tukevat. En ole koskaan kokenut sisustustähtien buumia, eivätkä ne minusta ole kovin tyylikkäitä, mutta nämä sakarat sojoittavat niin joka suuntaan, etten pidä näitä edes tähtinä.

Siniset kynttilät ovat H&B Homesta, jossa kynttilöiden värivalikoimaa on reilusti. Nämä olivat ensimmäiset kynttiläni kyseisestä myymälästä enkä koskaan osta ruokapöytääni enää muita kynttilöitä. Nämä paloivat erittäin tasaisesti ja pitkään. Kynttilät ovat läpivärjättyjä. Steariini ei valunut tippaakaan, joten pöytäliinakin on ollut steariinilta turvassa.

Teko-orkidea on Mr. Plantin. Essent´ialin konepestävä paperipussi on näppärä suojaruukku aina kuivalle kasville. Molemmat löytyivät H&B Homesta. Matto on kiertänyt perheessä jo tädiltä, siskolle ja äidin kautta minulle. Vaaleanharmaalla värityksellään se sai vielä mahdollisuuden meillä. Rispaantunut matto korvataan jossain vaiheessa ja sitten se kiertää taas seuraavalle.

Tästä asetelmasta on siis jossain vaiheessa lähes kaikki annettavissa tai myytävissä.


Tässä vaiheessa uskalsimme laittaa pikkumakkarin vuokralle. Emme tarvinneet sitä enää itsellemme, sillä olihan meillä juuri valmistunut oma uusi huone.

Lisäsimme uusia kuvia vuokrailmoitukseemme.
Ruokahuone tyhjennettiin, koska se olisi seuraava remonttikohde.
Pikkumakkari vuokrataan kalustettuna.
Meidän huone...
Minulla ei ole vielä työpöytää ja seiniltä puuttuivat hyllyt, joten tavarat pyörivät lattialla.
Nyt kun jo vähän tietää millaiseen hommaan ryhtyy, kun jotain käy tekemään ja isot linjat ovat valmiina, iskee laiskuus. Olemme vähän jumittuneet tähän tilanteeseen. Ruokahuone pitäisi remontoida, keittiö pitäisi "meikata", keittön yksi iso seinä pitäisi maalata, koko eteinen pitäisi remontoida, hyllyjä ja lamppuja puuttuu, meillä ei ole listoja, maalausvirheet pitäisi korjata ja keittiössä olisi seinien ja katon tasoittelua. On kai sitä muutakin. Kaikenlaista pitäisi myös ostaa ja asentaa. Oma deadline kaikelle olisi toukokuu. Toukokuussa meille tulee uudet vuokralaiset ja itse vietämme kesällä paljon aikaa Savonlinnassa, joten olisi kiva jättää asunto vuokralaisille valmiiksi. Haluan meille alumiinilistat. Ne maksaa miljoonan ja suuri määrä on tilattava. Alumiinilistat voidaan hyvin asentaa myöhemmin.

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti