maanantai 4. huhtikuuta 2016

Asbestitykytyksiä ja peräkärrypulmia

Olimme varanneet matkan Saksan Paderborniin 6.-11.3.2016 koska halusimme viettää yhteisen ulkomaanmatkan hiihtoloman aikana ja kohteeksi valitsimme kaupungin, jossa vietin vaihto-oppilasvuoteni 2010-2011.

Ennen matkaa oli valmistauduttava matkan jälkeen alkavaan remonttiin.
Missiona oli hakea Carlsonilta tilatut ja varatut tarvikkeet. Voisi luulla helpoksikin hommaksi...
Olimme päättäneet ottaa vähän etumatkaa lomaan ja lähteä jo perjantaina 4.3. siskoni luo Helsinkiin. Tarvikkeet oli siis noudettava torstai-iltaan mennessä.

Ensimmäisenä suuntasimme vetokoukullisella autollani Ikeaan, koska sieltä saa Ikea Family -kortilla käyttää kuomukärryä kaksi tuntia ilmaiseksi. Kärryn valot eivät toimineet ja illan hämärtyessä emme uskaltaneet ottaa sitä enää käyttöön. Ikean jälkeen vuorossa oli Puustelli, josta saa kärryn vuorokaudeksi kahdellakympillä. Senkään kärryn valoja ei saatu toimimaan. V-Vn hakiessa hermokarkit Tokmannilta, soitin Männistön Nesteelle ja varasin kuomukärryn. Maksoimme kärrystä jonkun vajaan 15€ kahdelta tunnilta ja oli OK palauttaa kärry, avaimet ja rekisteriote huoltamon lehtiluukusta sulkemisajan jälkeenkin. Parkkipaikalla huomasimme, ettei valot vieläkään toimineet. V-V kaivoi autosta puukon ja veisteli jotain muovinpalaa autoni pistokkeesta. Pistoketta ei saatu pohjaan saakka, mutta aika alkoi loppua, joten oli pakko ajella Carlsonille ilman valoja.

Carlsonilla olimme noin 18.30

Auto ja kärry varastolle, etsimään hyllystä omia oviamme, karmejamme ja parkettia. V-Vn ja varastomiehen kantaessa tavaroita kärryyn, lähdin noutamaan maalaustarvikkeiden kärryämme sisustuspuolelta. Kassa- ja varastohenkilökuntaa lukuunottamatta henkilökunta oli ilmeisesti lähtenyt jo kotiin, enkä saanut maalejamme sävytettyä.

Toimme ovet, karmit ja parketit kotiin ja V-V lähti palauttamaan peräkärryä.
Perjantaiaamuna suuntasin ensitöikseni Carlsonille sävyttämään maalit ja ostamaan maalaustarvikkeet.

Pulmista huolimatta tavarat saatiin työmaalle ja me pääsimme lomalle.

Siistimme olohuoneen remonttia varten.
3 pkt Karelian kolmisauvaista valkolakattua saarniparkettia, JELD-WEN Style 20 pariovi, Karelian Tuplexia, vetimet ja lukkolevyt oviin, ovien karmit ja JELD-WEN laakaovi työnuoneen sisäänkäynniksi
Työhuoneeseen sijoitettava omaisuus etsi remontin ajan paikkaansa.
Isännöitsijämme oli järjestänyt meille asbestikartoituksen. Kaksi miestä kävi ennen lomaamme rapsuttelemassa maalia ja tasoitetta vaatehuoneen seinästä, irroittamassa palasen muovimattoa ja pätkimässä pari jalkalistaa näytteiksi. Jännitimme lomamme ajan ehtisivätkö tulokset saapua ennen remontin alkua. Meille soitettiin Saksaan keskiviikkona ja tulosten viivästymisestä varoiteltiin.
Perjantaina jouduimme olemaan Münchenin välilaskun aikana yhteydessä yhteyshenkilöömme Aateli remonteilla ja kertomaan, ettei asbestituloksia oltu vielä saatu. Remontin aloittamista päätettiin viivästyttää kahdella viikolla, sillä kirvesmiehemme talviloman oli määrä olla viikolla 13.

Laskeuduimme Suomeen seitsemän maissa illalla. Kahdeksan aikoihin, matkalla Helsingistä kotiin, saimme tekstiviestin asbestikartottajilta. Vaatehuoneemme purettavissa kohteissa ei ollut asbestia. Silloin tilanne tuntui taas hetken mahdottomalta, kun remonttia oli jo ehditty kahdella viikolla siirtää. Lähetimme yhteyshenkilöllemme välittömästi viestin asbestituloksista ja hän vastasi palaavansa asiaan seuraavana päivänä. Meillä oli siis vielä toivoa.

Lauantaina saimme odotetun puhelun. Remontimme alkaisi alkuperäisen suunnitelman mukaan maanantaina 14.3. klo 8.00 JES!

Kysyin V-Vltä jossain vaiheessa, että menisivätköhän asiat helpommin jos me ei oltaisi näin kärsivällisiä ihmisiä? Remontoidessa on varauduttava kaikenlaisiin vastoinkäymisiin.

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti