tiistai 5. huhtikuuta 2016

Ensimmäinen remonttipäivä

Kirvesmies saapui sovittuun aikaan. Aluksi hän kävi katsastamassa työmaan. Ensimmäiseen ärräpäähän ei mennyt kovinkaan kauaa, kun kirvesmies raapaisi jollain meisselillä vaatehuoneen seinää ja totesi purettavan seinän olevan valuelementtiä. Työmaan vastaanottanut tarjouksen tekijä oli luullut seinää kevytelementtiseinäksi ja budjetoinut purun neljän tunnin hommaksi. Kirvesmies kertoi purkuun kuluvan kahdesta kolmeen päivää ja epäili pääsyään talvilomalle seuraavalla viikolla.

Noh, ei auttanut muu kuin ryhtyä hommiin. Kirvesmies kantoi työvälineet asuntoon, suojasi työtilan muoveilla ja lattiat pahveilla. Ensin hän poisti työhuoneen alueelta parketin. Parketin alta paljastui muovimatto. Muovimatto jätettiin toistaiseksi suojaamaan lattiaa ja seinän piikkaus pääsi alkamaan. Itse kuuntelin meteliä pikkumakkarista.

Google Sketch Up -ohjelmalla tein kirvesmiehelle työohjeet, joissa työn vastaanottajan omat muistiinpanot.
Ensin poistettiin parketti, jonka alta paljastui muovimatto.Purettava seinä
Kirvesmies alipaineisti työtilan ryhtyessään purkamaan seinää. Näin pöly ei päässyt leviämään huoneistossa.
Ensimmäisen päivän saldona parketti oli poistettu ja purettavassa seinässä oli noin yhden neliömetrin kokoinen aukko. Kirvesmiehen työpäivä päättyi noin klo 16 ja loppuillan sai koko taloyhtiö viettää rauhassa.

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti