perjantai 22. huhtikuuta 2016

Ruokahuone ja listoja

Ruokahuoneen remontissa kuvat kertovat eniten:

Tämä hirvitys oli se tapetti, jonka uhosin jo asuntonäytössä ensimmäisenä poistavani.

Itse en olisi vielä tähän hommaan ryhtynyt, mutta V-V ryhtyi hommiin ja innostuin itsekin.
Koska tapetinpoistoa ollaan jo reilusti harjoiteltu, irtosi paperit tästä seinästä jo vähän liiankin helposti.
Tapetin alla ei ollut suurempia lommoja, joten päätimme maalata seinän ilman tasoitusta.
Ison makuuhuoneen oven karmien väliin lisättiin uretaania, koska sitä oli remontin aikana lisätyissä ovissa.
Ensimmäinen maalikerros kuulsi pahasti.
Annoimme ensimmäisen kerroksen kuivua yön yli ja aamulla tilanne oli edelleen tämä.
Toinen kerros maalia tasoitti värin. Jos katsoo tarkasti niin se kuultaa edelleen vähän, mutta en malttanut enää odottaa kolmatta kerrosta. 52mm leveät peitelistat ovat puuta ja ostettu Kuopion K-Raudasta. Kiinnitimme kaikki peitelistat ruuveilla ja peitimme ruuvinkannat muovisilla hatuilla. Jos joskus haluamme taas maalata seiniä, voimme säästää listat ehjinä ja asentaa ne uudelleen.
22.4.2016 muutama viikko remontin jälkeen seinällä oli kaikki mitä olin siihen suunnitellut. Leikkuulauta ja pannualunen Linum, Ruukku ja muovikasvi Ikea, kromiset pullot ostettu vuosia sitten Savonlinnan Kerdistä, pöllö kynttilälyhty H&M Home, Die Drei Hasen-merkki on matkamuisto Saksan Paderbornista.
Pariovi sai myös peitelistat, jotka myös asennettiin ruuvein.
Listojen ostaminen ja asentaminen oli hieman haasteellista. Aika tarkasti saatiin laskettua menekit ja kulmat ja pituudet, mutta pienikin virhe oli nopeasti iso virhe. En edes uskalla arvuutella montako kertaa K-Rautaan ajettiin ja lista kerrallaan virheitä paikkailtiin. Muutama poranterä petti, porakone meinasi lentää ikkunasta ja jotkut ruuvit taitaa olla kiinni pelkässä uretaanissa. Joka tapauksessa listat ovat nyt kauniisti paikoillaan, ikkuna pysyi koskemattomana ja ostettiin uudet poranterät. Parveke on täynnä listanpätkiä, poistettuja vanhoja ja pätkittyjä uusia. Aiomme uusia kaikki ovien peitelistat remontin edetessä. Lattialistat ja kulmalistat tulevat olemaan alumiinia. Olen jo ilmoittanut olevani kaukana kotoa kun listoitushommat jatkuvat. Ei ole minun hommaa ollenkaan.

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti