torstai 7. huhtikuuta 2016

Remonttiviikon päätös

Aamulla kyselin kirvesmieheltä, että oliko sähkömies käynyt korjaamassa virheensä. Ei ollut muistanut enää käydä. Kirvemiehen oli päästävä jatkamaan hommiaan, joten hän oli ostanut K-Raudasta joustavaa putkea, jonka oli virittänyt kulkemaan työhuoneen lattianrajasta seinän sisällä jakorasiaan. Näin sähkömies voi seuraavalla käynnillä pujottaa sähköjohdon putken avulla jakorasiaan ja yhdistää sähköt työhuoneen pistorasiaan. Sovimme, että sähkömies tulee asentamaan pistorasiat, kytkimet ja loput johdot vasta maalattuamme muutokset. Kirvesmies oli levyttänyt seinät umpeen ja pääsi jatkamaan töitään.

Perjantaina kirvesmiehemme ahkeroi vielä tasoittaen seiniin toisen kerroksen. Tasoite kuulema kutistuu kuivuessaan. Toinen kerros peittää kutistumisesta aiheutuneet virheet.

Työhuoneen puolelle jää vanhan ja uuden seinän väliin pieni kynnys, mutta peitämme sen myöhemmin alumiinilistalla.

Vielä oli piikattava valuelementtiä sen verran, että vaatehuoneen 8x21 oven sijaan työhuoneen sissänkäynniksi asennettaisiin 9x21 ovi. Kymmenen senttiä voi vaikuttaa pieneltä erolta, mutta tämänhetkiset rakennusmääräykset velvoittavat kaikkien huoneiden sisäänkäyntien leveydeksi vähintään 800mm. Olemassa olevia kapeampia ovia ei tarvitse vanhoista taloista vaihtaa jos huonetta ei muokata. Meidän tapauksessamme uusi ovi oli välttämätön. Nimi "ysiovi" tulee karmin koosta. Ysiovesta saamme myös huonekalut sisään ja ulos helposti.

Vanha vaatehuoneen ovi ja kattokytkimen paikka.
Aukko uudelle 9x21 ovelle. Kytkin siirrettäisiin työhuoneen sisäpuolelle.
Asuinhuone ja huone ovat työhuoneellemme vääriä nimityksiä. Myyntitilanteessa asuntomme ei ole 4h + k + kph + wc + p. Asuntomme pysyy kolmiona ja työhuoneelle annetaan joku seuraavista nimityksistä: askarteluhuone, vaatehuone, työhuone tms. Huoneeksi sitä ei voi kutsua, koska siinä ei ole ikkunaa. Rakennusvalvonnasta kyselin mahdollisuutta sekundäärivalaistukseen, jossa valo olisi tullut huoneeseen olohuoneen ikkunoista, mutta hätäuloskäynnin silti jäädessä puuttumaan työhuoneemme ei ole huone. Huoneen määritelmä vaatii vähintään 7m pinta-alaa ja vähintään 10% pinta-alan koosta olevan ikkunan. Pinta-alaa meillä taitaa tismalleen tuo seitsemän neliötä olla.

Perjantain päätteeksi kirvesmies tasoitti vielä työhuoneen lattian. Olimme sopineet, että mikäli lattian tasoitus olisi tarpeen, tehtäisiin se lisätyönä. Tasoite tai siihen kuluva työ eivät siis kuuluneet alkuperäiseen urakkatarjoukseemme.


Lattiaan jäi tasoituksesta huolimatta joitain pieniä aukkoja.
Perjantai-iltana näytti jo hyvältä.
Lopulta lattian tasoitus vei kirvesmieheltä vain yhden työtunnin ja kaksi säkillistä tasoitetta. Hinta ei hyvin tehdyllä pohjatyöllä enää huimannut.

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti