tiistai 5. huhtikuuta 2016

Tapetinirroitushommia

Saksan lomalta palattuamme oli meillä viikonloppu aikaa valmistautua maanantaina alkavaan remonttiin. Tehtävälistalla oli muunmuassa tapettien poistaminen olohuoneesta. Kun poistimme tapetin tulevan työhuoneen alueelta ja parioven rungon kohdalta, säästimme kirvesmiehen lisätyökuluissa. Remonttimme ajatuksena on myös ollut, että ei peitellä vanhoja vihreitä, vaan rakennetaan pohjia myöten hyvin.

V-V osti tänne muuttaessaan Gigantista Kärcher höyrypesurin. Sillä olen näppärästi pessyt WCn, kylpyhuoneen ja keittiön. Nyt sen vuoro oli irroittaa tapettia seiniltä. Tiesin höyrypesurin olevan tehtävään erinomainen laitos, koska olimme vanhempieni kotona äitini kanssa poistaneet sillä todella vanhaa tapettia kivimuurista vaivattomasti.

Ensin suihkuteltiin kiehuvan kuumaa vesihöyryä tapetille vuota kerrallaan.
Kuvien tapetit irrotettiin vain höyrypesurilla ja tasoitelastalla. Minä olin kovin kärsimätön ja nyhdin tapettia pieni palanen kerrallaan jättäen jälkeeni melko epätasaisen seinäpinnan. Tapetin alla ollut tasoite karisi sitä mukaa, kun poistin tapettia. V-V oli omilla osuuksillaan paljon kärsivällisempi ja sai tapetin irtoamaan vahingoittamatta seinää.

Harjoiteltiin tätäkin hommaa parikymmentä neliötä niin tässä vaiheessa voin vinkata, että kannattaa ensin suihkutella höyryllä rauhassa koko vuota ja sitten lähteä vetämään tapetin pintakerrosta alhaalta ylöspäin kokonaisena vuotana. Seinään jää näinollen vielä paperinen liimakerros, jonka saa vaivattomasti pois suihkuttelemalla suihkepullolla koko paperin märäksi. Märän tapetin sai höylättyä seinältä vaivattomasti tasoitelastalla.

Oma mieleipiteeni on, että tapettia ei kannata jättää maalin alle, eikä tapetin päälle kannata tapetoida uutta kerrosta. Asunnossamme on lähes kaikki seinäpinnat tapetoitu ja tarkoituksenamme on poistaa ne kaikki ja maalata seinät. Maalattu seinäpinta on helpompi pitää puhtaana ja sitä on vaivattomampaa muokata mieleni mukaan.

Tulevan työhuoneen alue

Parioven paikka
Sitten oltiinkin valmiita kirvesmiestä varten.

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti