torstai 7. huhtikuuta 2016

Maalaushommia

Suunnittelin työhuoneen ja olohuoneen muutokset Google Sketch Upilla jo ennen urakkaan ryhtymistä. Kun miettii aluksi tarkkaan, mitä huonekaluja ja sähkölaitteita missäkin kohdassa tarvitsee, voi remonttisuunnitelman tehdä vaivatta. 3D-malli antaa hyvän työkalun kuoria remonttia valmiista urakasta alkuvaihetta kohti.

Hahmotelma kokonaiskuvasta.
Hahmotelma olohuoneen kalusteista.
Työhuoneen sisustaminen minun ja V-Vn makuuhuoneeksi.
Työhuone
Näkymä ovelta työhuoneeseen.
Näiden suunnitelmien myötä määräytyivät mm. sähköpistokkeiden paikat ja parvisängyn vaatima tila.

Nyt kun urakka oli valmis ja ryhdyttiin sisustamaan, toimivat suunnitelmat esimerkiksi maaleja ostaessa menekin laskun apuna. Minulle kaikki suunnitelmat ja niihin tulevat muutokset tallentuvat omaan takaraivooni, mutta esimerkiksi V-V on helppoa pitää ajantasalla mallintamisen avulla.

Maalit meillä oli jo valmiina odottamassa sitä hetkeä, kun pääsisimme maalaamaan. V-V on päivät opiskelemassa, joten sain ystäväni avukseni. Kun malttaa suojata lattiat ja teipata seinien ja katon rajat, maalaa hyvillä välineillä ja pitää välineistä huolta, on homma helppoa.

Aloitin työhuoneen ja olohuoneen tehosteseinistä, koska niihin tulisi useampia kerroksia.

Ensin suojaukset kuntoon.
Alkutilanne olohuoneen puolella.
Maalasin ensin isolla telalla niin läheltä reunoja kun uskalsin.
Pienellä telalla ja pensselillä tarkoin reunat.
Kuivunut pohjasävy työhuoneen puolella.
 Tehosteseinien pohjasävy maalattiin Tikkurilan Taika Titania HL sävyn mukaan. Maalina käytettiin Tikkurilan Varmaa ja se pohjasävynä Taika tuotteiden esitteen mukaisesti M479.

Tehosteseinien annettiin hetki kuivua ja sillä välin maalattiin kaikki muut seinät Tikkurilan Remontti Ässällä. Sävyksi valikoitui Teknoksen sävy NCS S 1502-B.

Työhuone
Työhuone
Eteiskäytävä
Olohuone
Olohuone
Kaikki pinnat maalattiin kahteen kertaan. Tehosteseiniä paikkailtiin maalatessa, loput jäisivät lasyyripinnan alle piiloon.

Lasyyripintojen maalaamista piti ensin harjoitella. Yritin tehdä homman yksin, mutta kuviota pähkäillessä maali ehti jo kuivua ja tuloksesta tuli todella epätasainen. Päätimme ystäväni kanssa tehdä työhuoneen seinän yhdessä. Ystäväni telasi Tikkurilan Taika helmiäislasyyriä vähän matkaa edeltä ja minä tulin leveän, mutta ohuen pensselin kanssa perästä tehden sekalaisia vetoja lasyyripintaan. Näin saimme tuloksesta hyvän.

Vinkki: Tikkurilan Taika lasyyri kuivuu salamannopeasti. Pyydä kaveri apuun ja tehkää homma ripeästi.

Olohuoneen seinä maalattiin V-Vn kanssa illalla uudestaan ja tuloksesta saatiin hyvä.

Työhuoneen tehosteseinä
Olohuoneen tehosteseinää tuijotellessa aamupuuro maistui!
Vielä pitää tarkkoa joitain reunoja ja hutilyöntejä, mutta naututitaan ensin taas hetki saavutuksista.

SannaEi kommentteja:

Lähetä kommentti