tiistai 5. huhtikuuta 2016

Toinen ja kolmas remonttipäivä

Tiistaina purettavaa seinää piikattiin koko päivä. Välillä kirvesmies nakutteli elementtiä irti tukiverkosta ja sitten ryminä taas jatkui. Päivän päätteeksi työhuoneen lattialla lojui kaikki työvälineet ja melkoinen kasa elementtilohkareita. Seinää ei enää ollut, mutta reunat oli vielä tarkkomatta.Tiistaiaamuna kävi sähkömies tarkkailemassa työmaata. Kirvesmies kertoi ensin mitä oli suunniteltu ja kun kuulin ettei työohjeet ollut ihan minun ajatusteni mukaiset, syöksyin korjaamaan väärinkäsitykset. Uuden seinän myötä eteiskäytävämme tulee melko pitkäksi ja pimeäksi. Olin suunnitellut käytävän seinälle seinävalaisimen paikan ja sähkömiehen kanssa neuvoteltiin asennuksesta ja toteutuksesta. Hän neuvoi minua ostamaan mieluisan valaisimen, joko valaisimessa olevalla kytkimellä tai ilman. Mikäli ostaisin valaisimen ilman kytkintä, vedettäisiin johdot seinien sisällä jo olemassa oleviin kytkimiin.

Suuntasin tuttuun tapaan Carlsonille. Sieltä olin tähän mennessä tottunut saamaan kaiken tarvittavan. Löysin yhden valaisimen, jossa itsessään oli kytkin. Ulkomuoto ja hinta eivät täysin miellyttäneet.

Carlsonin valaisimessa plussaa oli väri ja kytkin/himmennin, mutta miinusta se, ettei valoja saanut käänneltyä ja valaisin oli liian kallis (101€).
Koska en löytänyt mieluisaa vaihtoehtoa Carlsonilta, menin seuraavan osoitteeseen mihin osasin ajaa, STARKkiin. Starkissa ei valaisinvalikoima häikäissyt, mutta minua neuvottiin käymään Kolmen Sähkö Oy:ssä, sähköliikkeessä. En juuri osaa liikkua täällä paikasta toiseen. Tiedän missä Matkus on, miten Prismaan pääsee ja joitain reittejä keskustaan alan jo ymmärtää. Ei ole tullut paljoa kyliä tutkailtua, kun tämän remontin päivystäminen vie kaiken ajan. Tässäkin tapauksessa painoin vain liikkeen nimen mieleen ja näpyttelin sen autossa puhelimen navigaattoriin. Huomasin ajavani K-Raudan ohi, siellä oli tarkoitus käydä myös. En käynyt. Huomasin ajavani kotiin päin. Kolmen Sähkö Oy olikin aivan tässä meidän nurkilla. En ollut aiemmin kiinnittänyt huomiota siihen.

Minua ryhtyi palvelemaan mukava mies. Sähköliikkeiden miehet ovat minun kokemukseni mukaan yleensä todella ystävällisiä ja avuliaita. Kerroin tilanteeni. Etsin valkeaa tai krominsävyistä seinävalaisinta, jossa olisi oma kytkin tai vaihtoehtoa kytkimelle. Myyjä esitteli hetken aikaa plafondeja ja erilaisia seinävalaisimia. Sitten hän ehdotti minulle kaukokytkintä. Mitä? Kaukokytkin asennetaan ohjaamaan valaisinta kytkinreleen avulla. Kytkinrele asennetaan sähköjohdon ja valaisimen välille ja valaisimen toimintaa ohjataan kaukokytkimellä. Kytkimen voi asentaa kaksipuolisella teipillä tai ruuveilla haluamaansa kohtaan asunnossa. Kaukokytkimen kantomatka on pitkä. Innostuin ajatuksesta ja koska tämä vaihtoehto mahdollisti minkä tahansa valaisimen ostamisen, löysin täydellisen vaihtoehdon Kolmen Sähkö Oy:ltä. Sähköistä myöhemmin lisää.

Keskiviikkona kirvesmies poisti valuelementtiseinän viimeisetkin rippeet. Oikeassa hän oli, kolme päivää kuluisi ennen kuin hän pääsisi töissään eteenpäin. Keskiviikkona kirvesmies sai sen verran vielä tehtyä, että työhuoneen alueelta poistettiin parketin alta paljastunut muovimatto ja vaatehuoneessa ollut muovimatto. Lattiasta myös hiottiin muovimattojen liimat pois myrkyttämästä huoneilmaa.Nyt oli vanha purettu pois ja uutta päästäisiin rakentamaan tilalle!

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti